Обединеното кралство воюва с нас, като дава оръжия на Зеленски  

...
Обединеното кралство воюва с нас, като дава оръжия на Зеленски
 
Коментари Харесай

Руският посланик във Великобритания: Украйна не иска мир, а помощи

Обединеното кралство води война с нас, като дава оръжия на Зеленски

 

Семейството на Доун Стърджис, която умря преди шест години в Солсбъри след отравяне с " Новичок ", прикани съветския президент Владимир Путин да даде показания в границите на почналото обществено следствие на случаите с нервнопаралитичното вещество във Англия.

По този мотив журналистката от Би Би Си Лора Кюнсбърг предложения на изявление съветския дипломат в Обединеното кралство Андрей Келин и насочи настояването на семейство Стърджис непосредствено към него. Цялото изявлението с Андрей Келин ще бъде излъчено по-късно през днешния ден, само че Би Би Си към този момент излъчи елементи от него, предава dnes.bg.

" Не имам вяра, че президентът Путин ще отиде във Англия просто с цел да свидетелства за нещо ", отговори посланикът на заложения му въпрос.

Британското държавното управление счита, че двама съветски сътрудници, известни като Александър Петров и Руслан Боширов, са виновни за офанзивата с " Новичок " против Сергей и Юлия Скрипал в Солсбъри. Андрей Келин обаче отхвърли и предложенията двамата да бъдат разпитани от проверяващите с аргумента, че към този момент са дали изявление по съветската държавна телевизия.

Келин назова като цяло обвиняванията против Русия " нелепост ". Притиснат от журналистката да даде отговор на семейство Стърджис, Келин сподели: " Никога не съм срещал това семейство... Ако някой е умрял, несъмнено, че сме загрижени за случилото се ".

Руският дипломат взе отношение и за войната в Украйна. Той упрекна Обединеното кралство, че " води война " против Русия, като поддържа страната с оръжия и запаси. " Ако Зеленски няма да договаря с нас – добре. Тогава той ще губи от ден на ден и повече територия ", посочи Келин.

По мотив на " проекта за победа " на Володимир Зеленски Андрей Келин сподели, че " украинският президент не желае мир, а продължава да желае от ден на ден и повече други неща: участие в НАТО, помощ от Европейски Съюз, отбранителни пакети, всичко друго, само че не и договаряния ".

По мотив на изказвания, че съветската стопанска система е сложена под огромно напрежение, Келин сподели, че Русия живее " безусловно естествен живот ".

Запитан дали страданията и от двете страни не го държат безсънен през нощта, посланикът съобщи: " Никой не харесва войната ", като добави, че тя може да спре, в случай че Западът спре да доставя оръжие на Украйна, показва БНР.

Прочети още на: https://www.dnes.bg/rusia/2024/10/20/ruskiiat-poslanik-vyv-velikobritaniia-ukraina-ne-iska-mir-a-pomoshti.624015

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР